Nic. wint thuis van Blauw-Wit

Nic./Alfa-college heeft een tweede goede zege behaald. Zondagmiddag wonnen de Groninger korfballers in eigen huis na een spannende slotfase met 20-19 van AKC Blauw-Wit uit Amsterdam.

De thuisploeg had gedurende de hele eerste helft een voorsprong, die 4 minunten voor rust nog 8-5 bedroeg. Daarna wist Nic. even niet meer te scoren, en een seconde voor rust maakte oud-Nic.-speler Gerald van Dijk de 8-8. Na rust bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Vooral Marc Broere, de huidige topscorer in de Korfbal League, wist veel schoten te raken. Hij kwam tot 9 doelpunten. Anderhalve minuut voor tijd, bij de stand 19-19, benutte Friso Boode een strafworp. In de laatste seconden miste Gerald van Dijk (goed voor 8 treffers deze wedstrijd) nog twee schoten.

Topscorers bij Nic. waren Friso Boode met 6 doelpunten en Ricky Wu met 5 doelpunten.

Nic. blijft onderaan staan in de Korfbal League met 4 punten uit 10 wedstrijden.