Gebouwen Gedempte Zuiderdiep ontruimd om knal (update)

Uitzendbureau Randstad en Albert Heijn aan het Gedempte Zuiderdiep zijn maandagmiddag enige tijd uit voorzorg ontruimd geweest. De dekvloer van het pand van Randstad is door onbekende oorzaak gescheurd.

“Rond 15.00 uur hoorden medewerkers van Randstad op de tweede etage een harde knal”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Ze voelden daarbij de vloer bewegen en zagen een scheur in de vloer. De medewerkers zijn daarna het pand uitgegaan en hebben de brandweer gebeld”.

De brandweer is ter plaatse gekomen met één bluswagen. Samen met collega’s van de politie is ook besloten om het gebouw van de Albert Heijn en een parkeergarage van Q-park uit voorzorg te ontruimen. “Op dit moment zijn wij samen met medewerkers van RO/EZ in het pand aan het onderzoeken wat er precies aan de hand is. Aan de hand daarvan besluiten we wat wij gaan doen”, aldus Coenraads.

Het gehele Zuiderdiep is afgesloten voor het verkeer, waardoor ook de bussen er niet langs kunnen.

UPDATE 16.30 uur:

De politie heeft het gebouw van de Albert Heijn en de parkeergarage weer vrijgegeven. Ook het verkeer mag weer over het Zuiderdiep rijden. De oorzaak van de knal is een scheur in de dekvloer van het pand van Randstad geweest.