Dertigjarige politieman uit Stad vermist

nieuws
Foto: politie.nl/groningen

Sinds dinsdagochtend 31 januari wordt de dertigjarige politieman in opleiding Friso Wouda uit de stad vermist. De Regiopolitie Groningen is op zoek naar Stadjers die de agent hebben gezien of weten waar hij op dit moment verblijft.

Wouda had maandagavond op zijn werk moeten verschijnen, maar kwam niet opdagen. Dinsdagochtend is hij voor het laatst gezien op het A-kerkhof bij een pinautomaat. Collega’s en familieleden maken zich ernstige zorgen. Te meer omdat er een mogelijkheid bestaat dat Wouda zijn dienstpistool bij zich heeft.

De politieman is 2.07 meter lang, heeft een fors postuur, heeft kort geknipt donkerblond haar. De laatste keer dat hij gezien werd droeg hij een spijkerbroek, een grijs vest met print aan de voorkant met daarop een zwarte sjaal. Daarnaast loopt hij vermoedelijk op lichtkleurige schoenen en heeft hij een donkere sporttas bij zich.

Wouda is geboren en getogen in de provincie Fryslân. Hij heeft een aantal jaren in Leeuwarden gewerkt. De Regiopolitie Groningen sluit daarom niet uit dat Wouda in deze omgeving verblijft. Mocht u de politieman gezien hebben, dan wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie op alarmnummer 112.