Brand in chinees restaurant snel onder controle

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Er heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed in een chinees restaurant aan de Friesestraatweg in de stad. Bij de brand raakte niemand gewond.

“We kregen rond 19.20 uur de melding van een brand in de keuken”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Omdat het om een gebouw gaat wat een horeca-bestemming heeft zijn we uitgerukt met twee bluswagens en een hoogwerker. Bij aankomst bleek er brand te zijn ontstaan tijdens het koken”.

Door een snelle inzet kon de brand in de kiem gesmoord worden. “De brand had zich al wel verspreid via de afzuiginstallatie maar we waren er net op tijd bij”. Volgens Coenraads is de schade aan het pand gering, maar omdat het om een brand ging in het belangrijkste onderdeel van een restaurant zal het voor de eigenaar behoorlijk zuur zijn. Over de oorzaak is nog niets bekend. Hier zal onderzoek naar gedaan worden.

Het restaurant was de afgelopen periode gesloten in verband met verbouwingswerkzaamheden. Donderdagavond stond er een maaltijd op het programma voor het personeel. Zij konden op tijd naar buiten komen. De verwachting is dat het restaurant begin maart kan heropenen.

Deel dit artikel: