Bijzonder onderwijs wil ook geld van gemeente

Het bijzonder onderwijs wil, net als het openbaar onderwijs, geld van de gemeente zien. Vorige week werd duidelijk dat het openbare onderwijs nog 11.5 miljoen euro krijgt. De bruidsschat die het openbaar onderwijs meekreeg bij de verzelfstandiging in 2010 was te laag. Dat wordt nu gecorrigeerd.

Een gedeelte van de 11.5 miljoen wordt gebruikt voor het versterken van het eigen vermogen van het openbaar onderwijs. Het bijzonder onderwijs vindt dat het ook recht heeft op geld om het eigen vermogen te versterken. Volgens de wet moet het bijzonder onderwijs in verhouding evenveel geld krijgen als het openbaar onderwijs. Het bedrag dat het bijzonder onderwijs zou kunnen krijgen, kan oplopen tot ongeveer 10 miljoen euro.

Vorige week maakte de gemeente bekend dat het tekort van de gemeente, alles bij elkaar, zo’n 150 miljoen euro is. Dat zou dus ook weleens 160 miljoen kunnen worden..

Deel dit artikel: