VVD: “Karin Dekker is zwaar de weg kwijt”

De Groninger politiek heeft met verbazing gereageerd op de tweet van afgelopen zaterdag van wethouder Karin Dekker. In de tweet schrijft Dekker dat ze zelf een boerka aan wil schaffen en aan wil trekken. De GroenLinks-wethouder hoopt dat meer mensen haar voorbeeld zullen volgen, als het boerkaverbod definitief wordt.

Jan Seton van het CDA laat weten dat hij er moeite mee heeft dat een wethouder zich niet aan de wet wil houden en dat ze anderen oproept hetzelfde te doen. De VVD laat zich van een creatieve kant zien. Van de vorige week gepubliceerde Belastingkrant is maandag een nieuwe versie uitgebracht waarbij de foto van de wethouder vervangen is door een afbeelding van Karin Dekker in boerka. Arno Rutte van de liberale partij laat weten dat als de wethouder de tent die vrouwen ontmenselijkt aantrekt, ze wat hem betreft zwaar de weg kwijt is.

De PVV Groningen is ook niet blij met de oproep. Volgens Matthijs Jansen van de PVV is Dekker volledig de weg kwijt. “Een partij die pretendeert voor vrouwenemancipatie te staan en vrouwen vervolgens oproept een mensonterende boerka te dragen is in onze ogen geen knip voor de neus waard”.

Sympathie is er ook. Vooral vanuit de eigen fractie. Benni Leemhuis van GroenLinks laat weten dat een verbod op boerka’s het probleem van vrouwenonderdrukking niet oplost. Het is een schijnmaatregel en symboolpolitiek. Als je vrouwenonderdrukking wil aanpakken moet je volgens Leemhuis juist in gesprek gaan met de vrouwen en niet over de vrouwen. Volgens Mattias Gijsbertsen van de progressieve partij wordt de vrouwenemancipatie niet geholpen met het verbod.

Luister hier naar een reactie van Matthijs Jansen van de PVV:

Luister hier naar een reactie van Anne Kuik van het CDA:

Deel dit artikel: