Vondelingetje bij pleeggezin ondergebracht

De baby die afgelopen zaterdagavond naast het politiebureau aan de Rademarkt te vondeling werd gelegd wordt voorlopig ondergebracht bij een pleeggezin. Dat laat Bureau Jeugdzorg weten.

De pasgeboren baby, van Aziatische komaf, werd zaterdagavond rond 18.00 uur door de moeder in de Kostersgang achtergelaten. Een getuige die het zag gebeuren maakte direct melding op het politiebureau waarna agenten zich over het jongetje ontfermden. Het kindje werd overgebracht naar het ziekenhuis waar het in een couveuse werd gelegd. Volgens Bureau Jeugdzorg gaat het naar omstandigheden goed met de baby.

Door de politie werd gelijk begonnen met een zoektocht naar de vrouw. Door de media aandacht kwamen er ruim twintig tips binnen. Daaruit bleek dat de vrouw en haar kindje zaterdagmiddag op diverse plekken in de stad waren gezien. Uiteindelijk kon men de vrouw traceren. Ze werd zondagavond aangetroffen in een woning in de gemeente De Marne.

Voor het kindje is inmiddels een ervaren pleeggezin gevonden dat vaker op tijdelijke basis baby’s opvangt. De Raad voor de Kinderbescherming zal de komende tijd onderzoek doen naar de zaak. In deze periode moet duidelijk worden of de moeder de baby accepteert of dat ze hem af wil staan voor adoptie. Ook moet helder worden of het kindje opgevoed kan worden door de ouders of door een pleeg- of adoptiegezin.