‘Treinreiziger mag niet dupe worden van werkzaamheden’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers mogen niet de dupe worden van de omvangrijke werkzaamheden die dit jaar op station Zwolle plaatsvinden. Dat zegt reizigersvereniging Rover.

Rover reageert daarmee op het nieuws dat spoorbeheerder ProRail besloten heeft om de werkzaamheden op station Zwolle gefraseerd uit te zullen voeren. In eerste instantie zou het station in de zomer vier weken dicht om een nieuw perron en een perrontunnel aan te leggen, en om de aansluiting met de Hanzelijn te realiseren. Vanwege budget- en planningsproblemen worden de werkzaamheden nu in fases uitgevoerd waardoor reizigers te maken krijgen met tijdelijke buitendienstellingen.

Dit betekent dat gedurende een aantal momenten de spoorlijnen in Zwolle niet gebruikt kunnen worden. Rover vindt dit onacceptabel en zegt dat het Noorden ten alle tijde bereikbaar moet blijven per trein. De fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer heeft zich inmiddels achter de reizigersvereniging geschaard. De christelijke partij vindt dat er tijdens de verbouwing geen bussen mogen worden ingezet.