Taptoe Groningen beste Taptoe van Nederland

nieuws
Marchingband van DVS Katwijk op de Taptoe in Heerlen. Foto: dvskatwijk.nl

De Taptoe van Groningen van 2011 is verkozen tot Taptoe van het Jaar. Daarmee is het de eerste keer in de 9-jarige geschiedenis van de prijs dat deze naar Groningen gaat.

In de laatste weken van 2011 kon er door bezoekers van de website korpsmuziek.nl gestemd worden welke Taptoe (show van verschillende muziekkorpsen, red.) de prijs ‘Taptoe van het Jaar’ verdient. De Taptoe in Martiniplaza, die eind 2011 georganiseerd werd, kreeg van de bezoekers genoeg stemmen om de Jubileum Taptoe van Jubal Dordrecht voor te blijven. De derde prijs ging naar de Show- en Muziekparade Heerlen. De vierde en vijfde plaats ging naar de taptoes in Den Bosch en Leeuwarden.

Het publiek kon op de Taptoe in Groningen genieten van shows van onder andere DVS Katwijk, de Rijnmondband uit Schiedam, Musikcorps der Freiwilligen Feuerwehr Großen-Linden en een aantal regiokorpsen. De bokaal die bij de prijs hoort wordt binnenkort uitgereikt aan de organisatie.