Studenten in actie om ouderen niet te laten vereenzamen

nieuws
foto: Frank de Kleine / Flickr.com

Nederland zal de komende jaren fors vergrijzen door de babyboomers die na de Tweede Wereldoorlog geboren werden, en de komende tijd met pensioen kunnen. Om hen niet te laten vereenzamen heeft de Stadjer Adriaan Fransen de onderneming Monvota opgericht.

Fransen studeert dit jaar af aan de Hanze Hogeschool. Als onderdeel van dit afstuderen heeft Fransen samen met een compagnon een onderneming opgestart die studenten inzet om vraaggerichte activiteiten met ouderen te gaan ondernemen. “Belangrijk is dat deze activiteiten laagdrempelig zijn. Daarbij moet je dan bijvoorbeeld denken aan het halen van boodschappen of samen naar de bioscoop gaan”, aldus de ondernemer.

De Stadjer kwam op het idee omdat hij er in zijn eigen omgeving mee geconfronteerd werd. “In mijn kennissenkring werden een paar ouderen ziek, maar mijn eigen omgeving kon daar niet op inspelen. En toen ben ik op het idee gekomen om dit bedrijf op te starten om op deze manier de ouderen niet te laten vereenzamen”.

Helemaal uniek is het vraaggerichte aanbod niet. “In de Randstad bevinden zich een aantal bedrijven die een vergelijkbaar principe hanteren. Maar hier in het Noorden bestaat het nog niet, dus in dat opzicht heeft het een uniek karakter”.