Selah Sue grote winnares EBBA’s

nieuws

De Vlaamse singer-songwriter Selah Sue is woensdagavond de grote winnares geworden bij de uitreiking van de European Border Breakers Awards, de EBBA’s, op het Eurosonic/Noorderslag Festival.

Voor de EBBA’s waren tien Europese debutanten geselecteerd die in 2011 succesvol waren in de popmuziek. De artiesten waren geselecteerd aan de hand van verkoopcijfers voor digitale releases en airplaygegevens van radiostations. Daarnaast konden muziekliefhebbers tussen 1 november en 31 december op internet hun favoriet onder de tien genomineerden doorgeven.

Uit die resultaten bleek dat Selah Sue de meeste stemmen had gekregen waarmee ze de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. De Vlaamse werd in eigen land bekend toen Studio Brussel in 2007 op zoek ging naar de toekomst van de Belgische muziek. Verschillende bekende Vlaamse artiesten kwamen met een protogé op de proppen. Voor Milow was dit Selah Sue.

De drie albums die ze inmiddels op haar naam heeft staan zijn behalve in België ook in Nederland succesvol. Voor haar laatste plaat, ‘Selah Sue’, die in maart vorig jaar werd uitgebracht, ontving ze een gouden plaat. Ook was ze op 10 december 2011 de grote winnares bij de uitreiking van de MIA’s, de belangrijkste Belgische muziekprijzen.