Nederlaag met perspectief voor Nic.

De trainerswissel bij Nic. heeft niet direct tot succes geleid. Thuis tegen KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan kwamen de Groninger korfballers aan het eind tekort: 18-23.

De thuisploeg speelde met de in de hoofdmacht teruggekeerde Ivo Wiebering, maar nog zonder de Taiwanese Szu-Yu ‘Celine’ Lin. Zij speelde voorafgaand aan de wedstrijd in de tweede helft mee met de reserves van Nic. De nieuwe trainers bij Nic. zijn Mike en Kees Vlietstra, die de vorige week zondag gestopte Albert Nijdam vervangen.

Nic. wist lang in het spoor te blijven van het sterke KZ, met topspelers als Tim Bakker, André Kuipers en Kim Cocu in de gelederen, en bij rust was het 7-11. In de tweede helft liepen de gasten snel uit naar 8-13, maar Nic. kwam 13 minuten voor tijd terug tot 13-14 en later tot 16-18. Daarna was de koek op en liepen de gasten weer uit.

Ondanks de nederlaag werd er hard gewerkt door de Groningers, en de tegenstanders kregen de overwinning zeker niet cadeau. Grote man bij Nic. was Ricky Wu. Hij maakte liefst 11 doelpunten. Friso Boode kwam tot 4 treffers.

Nic. blijft na 7 wedstrijden nog puntloos onderaan staan in de Korfbal League.