Duitse songwriter zoekt het succes in Groningen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Hij is 24 jaar, geboren en getogen in het Duitse Hannover, maar heeft Groningen gekozen als locatie waar hij zijn muziekcarrière wil beginnen. De songwriter Malte Lahrmann bracht onlangs zijn debuut EP Sunset Rising uit.

Groningen was voor Lahrmann een logische keuze. “Ik ben vier jaar geleden de opleiding songwriting en muziekproducent begonnen aan het Prins Claus Conservatorium. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat hier in de stad deze opleiding in zijn geheel wordt aangeboden. In Duitsland zou ik er verschillende studies voor moeten volgen”.

Inmiddels is Lahrmann vierdejaars aan de opleiding en vond hij het tijd om een debuut EP uit te brengen met daarop drie liedjes. “De liedjes heb ik zelf geschreven en ze zijn ingezongen door de Stadse zangeres Maaike Wijbenga, die tegenwoordig in Boston aan de Berklee College of Music studeert”. Voor Lahrmann was dit een bewuste keuze. “Het is een zangeres die ik drie jaar geleden leerde kennen en waar ik vaker mee heb samengewerkt. Ze heeft een hele mooie stem en omdat je altijd voor het beste product en resultaat moet gaan vond ik het een goed idee om haar de liedjes in te laten zingen”.

Terwijl de EP Sunset Rising net in de winkels ligt, is Lahrmann al bezig met het volgende project. “Ik ben inmiddels bezig met het schrijven van liedjes voor op een album, die als het aan mij ligt, aan het einde van het jaar moet verschijnen”.

Luister hieronder naar het interview dat Sebastiaan Scheffer had met Malte Lahrmann: