33.000 Bezoekers voor Eurosonic Noorderslag

nieuws
Foto: flickr.com/photos/mvs/2652866841/

Het muziekfestival Eurosonic Noorderslag heeft dit jaar 33.000 bezoekers getrokken. Daarmee trok de 26ste editie evenveel bezoekers als vorig jaar, laat de organisatie weten.

Het festival begon afgelopen woensdag. Vier dagen lang waren er op diverse plekken in de stad optredens van zo’n driehonderd verschillende bands en acts te zien. Hoogtepunten tijdens het festival waren de uitreiking van de EBBA-awards, afgelopen woensdag, waarbij de publieksprijs naar de Vlaamse Selah Sue ging. Zaterdagavond won De Jeugd Van Tegenwoordig de popprijs 2011.

Op de Grote Markt werd voor de tweede keer in de geschiedenis Eurosonic Air georganiseerd. Net als vorig jaar kwamen veel muziekliefhebbers, die niet aan een kaartje hadden kunnen komen, kijken naar de bands die zich op het podium kosteloos presenteerden.