FC Groningen pakt punt tegen Vitesse

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Gelredome met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vitesse. De ploeg van Pieter Huistra,  met Luciano in de goal, was het merendeel van de wedstrijd de betere ploeg. Nicky Hofs pakte een rode kaart waardoor FC Groningen ruim een kwartier tegen tien man speelde.

Eerste helft

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Vitesse. Ibarra mocht ongehinderd het zestienmetergebied binnenlopen. Zijn schot ging over de goal van Luciano. FC Groningen ging daarna wat beter voetballen en de eerste Groningse kans was voor Andersson. Zijn schot was te zacht en rolde langs de goal van Veldhuizen. Na een kleine twintig minuten kreeg Abora een vrije kans. Hij mocht tussen twee verdedigers doorlopen op Luciano. Met een goede redding voorkwam Luciano de voorsprong voor Vitesse.

Na een half uur kwam Vitesse bijna op voorsprong. Een goede kopbal van Bony werd knap door Luciano tot hoekschop verwerkt. Even later kreeg FC Groningen de kans om op voorsprong te komen. Tadic gaf vanaf de rechterkant een goede voorzet. Andersson ging echter niet goed met de kans om en kopte naast. FC Groningen bleef daarna de betere kansen creëren. Dušan Tadic probeerde het tien minuten voor rust met een knap schot. De rebound van Andersson redde Veldhuizen knap. FC Groningen kwam vlak voor rust goed weg toen Van Dijk een kopbal wilde terug koppen op Luciano. De kopbal kwam echter voor de voeten van een Vitesse speler. Luciano redde de bal knap door razendsnel de goal te verkleinen.

Tweede helft

De tweede helft was nog maar net onderweg toen Petter Andersson hard onderuit gehaald werd door Yoshida. De Zweed ging met een harde schreeuw naar de grond. Hij kon de wedstrijd wel vervolgen. FC Groningen bleef daarna de betere ploeg, maar dat resulteerde niet in opgelegde kansen. Burnet speelde zich tien minuten na rust knap vrij en speelde zichzelf door de verdediging van Vitesse. Zijn schot werd door Veldhuizen tot hoekschop verwerkt.

Nicky Hofs kreeg na een dik uur spelen de kans voor Vitesse om op voorsprong te schieten. Hij mocht vrij aanleggen van vijf meter voor de goal. Hij schoot echter hoog over. In de zeventigste minuut schreeuwde heel Arnhem om een strafschop toen Bony werd neergehaald in de zestien meter. Scheidsrechter Dierick zag er terecht geen strafschop in.

Met nog een kwartier spelen kreeg Nicky Hofs zijn tweede gele kaart. Hofs speelde de bal, dus mocht FC Groningen blij zijn met de beslissing van Dierick. De net ingevallen Bacuna kreeg even later een enorme mogelijkheid om FC Groningen op voorsprong te schieten. Vrij voor de goal, wachtte hij te lang, waardoor zijn schot geblokt kon worden.

In de absolute slotfase mocht Vitesse de meeste aanspraak op de drie punten maken, door een aantal goede mogelijkheden. De Arnhemmers scoorden niet waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon.

Opstellingen

Vitesse: Veldhuizen, Yasuda, Kashia, Kalas, Buttner, Aborah, Annan, v.d Heijden, Ibarra (´86 van der Struijck), Bony, Qazaishvili (´62 Hofs)

FC Groningen: Luciano, Hiariej (´86 Pedersen) , v. Dijk, Kappelhof, Burnet, Andersson (´74Bacuna), Kieftenbeld, Holla, Sparv, Tadic, Texeira

Gele kaarten: Andersson, Burnet, Kieftenbeld (FC Groningen), Yasuda, Hofs (Vitesse)

Rode kaart: Nicky Hofs, twee keer geel (Vitesse)