Basisschool de Vlint gaat Feniks heten

OBS de Vlint in Gravenburg gaat vanaf nu door het leven als de Feniks. ‘Feniks’ staat voor ‘uit de as herrezen’. De Vlint kwam vorig jaar in het nieuws omdat het schoolgebouw door een brand compleet werd verwoest.

Ook is vestiging Gravenburg vanaf augustus verder gegaan als zelfstandige school vanwege een sterke toename van het aantal leerlingen. En dat was reden genoeg om de school een nieuwe naam te geven. Dit werd gedaan door een verkiezing, waarbij leerkrachten, leerlingen en ouders met elkaar om de tafel gingen. De naam Feniks is dus een verwijzing naar de brand van vorig jaar, maar is ook een metafoor voor de ontwikkeling die de kinderen op de basisschool door moeten maken.

De leerlingen zijn erg enthousiast over de nieuwe naam van hun school. Verwacht wordt dat de leerlingen straks dan ook zonder angst naar hun nieuwe school zullen gaan. Velen zijn nog wat angstig vanwege de brand in oktober vorig jaar. Het nieuwe schoolgebouw wordt op dit moment herbouwd en moet klaar zijn in februari.