Arriva enthousiast over plan aanpassen schooltijden

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Vervoersbedrijf Arriva is enthousiast over het plan van de provincie Groningen om de lestijden op scholen aan te passen. De plannen moeten overvolle treinen in de spitsuren voorkomen.

“We vinden het een erg interessant plan”, vertelt woordvoerder Roos Zevenboom van het vervoersbedrijf. “We zien op dit moment dat een aantal treinen, met name van Hoogezand naar Groningen, in de spits erg vol zitten. Met aangepaste lestijden kunnen de leerlingen beter verspreid worden over de treinen”.

Het spreiden van de leerlingen heeft de voorkeur van Arriva. “Als bedrijf kunnen we natuurlijk beslissen om extra treinen te laten rijden, maar het baanvak is op dit moment al behoorlijk vol en de treinen die er rijden hebben de maximale lengte”. Aanschaffen van nieuwe treinstellen is een optie, maar niet interessant. “Want ook wij kunnen elke euro maar één keer uitgeven”.

Zevenboom geeft aan dat het bedrijf zelf ook al in gesprek is geweest met een school. “Een oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn om alle MBO-leerlingen buiten de spits te laten rijden. Voor deze leerlingen zouden we dan ook aangepaste tarieven in het leven kunnen roepen”. Wel geeft de zegsvrouw aan dat dit plan niet van vandaag op morgen gerealiseerd is. “De roosters op scholen zitten heel ingewikkeld in elkaar, waardoor zoiets tijd kost om het te realiseren”.

Deel dit artikel: