Verdachte moord Nico Leeuwe opgepakt

De recherche heeft dinsdagochtend een 25-jarige man uit Groningen opgepakt voor verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Groninger Nico Leeuwe. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De Stadjer is in zijn woning aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau waar hij verhoord zal worden. Het levenloze lichaam van de 65-jarige Leeuwe werd op 16 september gevonden in een gangetje bij zijn woning. Waarschijnlijk is roof het motief geweest voor de dood. Nadat het lichaam gevonden was werd er een groot onderzoek gestart waar veertig rechercheurs bij betrokken zijn. De afgelopen twee maanden hebben zij diverse sporen verzameld en getuigen gesproken.

De politie laat ondertussen ook weten nog altijd op zoek te zijn naar twee getuigen. Op donderdagavond 15 september aten namelijk twee studentes in het Turk eethuis Adanus, gelegen nabij de woning van Leeuwe. De twee vrouwen bleven tot middernacht in het establissement. Omdat Leeuwe volgens het onderzoeksteam tussen 01.00 en 07.00 uur gestorven is, hebben de twee wellicht iets verdachts gezien. De politie komt daarom graag in contact met hen. Dat kan op telefoonnummer 0900 88 44.