UMCG stuurde man met mes de straat op

nieuws
foto: Bob de Vries

Een 50-jarige man uit Emmen heeft een jaar geleden voordat hij een man heeft doodgestoken, tevergeefs om hulp gevraagd bij het UMCG. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Haarlem.

De man liep op 16 oktober vorig jaar met een mes in de hand bij het UMCG binnen en vertelde dat hij hulp wilde omdat hij stemmen hoorde, die hem vertelden dat hij iemand moest doden. Het UMCG stuurde de man echter weg. De volgende dag stak hij een 59-jarige man uit Zandvoort neer, die aan zijn verwondingen overleed.

De Emmenaar heeft een lang strafblad met meerdere zware vergrijpen. Hij zat 17 jaar in de cel en is verslaafd aan harddrugs. Hij is op het Pieter Baan Centrum onderzocht, waar een ziekelijke gedragsstoornis en verminderd toerekeningsvatbaarheid werd vastgesteld. Volgens het PBC zijn er geen aanwijzingen voor het verhaal van de man dat hij stemmen hoorde.

Het Openbaar Ministerie heeft tegen hem vijf jaar cel met tbs en dwangverpleging geëist voor doodslag.

Deel dit artikel: