Overlijden paard overschaduwt intocht Sint

nieuws
Foto: Niels Folkersma

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen is zaterdagmiddag een paard overleden. Dit gebeurde op het kruispunt van de Herestraat met het Gedempte Zuiderdiep

Het paard liep in het voorste deel van de stoet en trok samen met een ander paard een kar met fruit. Volgens de politie raakte het paard in paniek nadat een man uit het publiek een sigaret naar hem gooide. Het dier viel, waarna het andere paard over hem heen viel. Het dier bezweek hierbij aan een hartaanval. Sinterklaas en zijn paard Amerigo reden op dat moment verderop in de stoet en bleven ongedeerd. Wel hebben ze de plaats van het incident moeten passeren.

Verscheidene kinderen en ouders waren getuige van het incident, maar aanwezige politieagenten wisten het paard snel af te dekken en gingen om het dier heen staan, om verdere consternatie bij de aanwezigen te voorkomen. Rond half vier is het lichaam van het overleden dier door de brandweer weggevoerd.

De toeschouwer die de sigaret zou hebben gegooid heeft zich na het incident snel uit de voeten gemaakt. Het is niet duidelijk of de man de sigaret opzettelijk gooide. De politie vraagt de man zich te melden op het bureau.