Korfballers Nic. verliezen eerste zaalwedstrijd

Nic. in actie in een oefenwedstrijd tegen Koog Zaandijk | Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Het is de korfballers van Nic./Alfa College zaterdagavond niet gelukt om de eerste wedstrijd in de Wereldtickets Korfbal League te winnen. In Amsterdam was Blauw Wit met 21 – 18 te sterk.

Nic. begon met Michiel Gerritsen in de basis. Voor Gerritsen betekende het zijn rentree na een jaar lang geblesseerd te zijn geweest. De drievoudig Korfballer van het Jaar begon goed aan de wedstrijd, want zijn allereerste schot was gelijk raak, waardoor Nic. op voorsprong kwam. Blauw Wit liet zich echter niet wegpoetsen en bleef gelijk opgaan. Vlak voor rust wist het team van trainer Albert Nijdam een klein gaatje te slaan waardoor Nic. met een 7 – 10 voorsprong thee kon gaan drinken.

Bij het begin van de tweede helft bleef Gerritsen achter in de kleedkamer. Hij had last van zijn rug en een pijnlijke knie. Desondanks wist Nic. zonder hem de voorsprong vast te houden. Blauw Wit realiseerde zich dat er iets moest gebeuren en wist met zes treffers op rij de voorsprong te nemen. Nic. gaf zich niet gewonnen en wist gelijk te komen tot 16 – 16. Daarna was het toch weer de thuisploeg die het initiatief nam en op een 19 – 16 voorsprong kwam. Eindstand was uiteindelijk 21 – 18.

Behalve de geblesseerde Gerritsen liep Nic. in de eerste competitiewedstrijd nog meer schade op. Topscorer Friso Boode met zes doelpunten kreeg een gele kaart. Ook de debuterende trainer Albert Nijdam kreeg de gele kaart gepresenteerd.

De volgende wedstrijd die de groen-witten spelen staat voor aanstaande woensdag op het programma. In de eigen arena is dan DOS’46/Engeldot te gast.