Jong Oranje verliest met drie spelers FC Groningen

Jong Oranje heeft maandagavond in Nijmegen met 1-2 verloren van Jong Schotland. Het was na drie overwinningen de eerste nederlaag voor het team, waarin drie spelers van FC Groningen waren opgenomen: Virgil van Dijk, Lorenzo Burnet en invaller Leandro Bacuna.

Het team van bondscoach Cor Pot stond al binnen twee minuten op achterstand. Jong Oranje kwam na 12 minuten gelijk na een eigen doelpunt van de Schotten. Wotherspoon zorgde na 10 minuten in de tweede helft voor de eindstand.

Ondanks de nederlaag blijft Jong Oranje koploper in Groep 10, met 9 punten uit 4 duels. Schotland heeft een punt minder. Jong Bulgarije staat op 7 punten. De tien poulewinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor het EK voor spelers tot 21 jaar. Dat vindt in de zomer van 2013 plaats in Israel.