Jong FC Groningen verliest van PSV

sport
foto: Fotoburo FPS

Jong FC Groningen heeft maandagavond op eigen veld met 2 – 5 verloren van PSV. Door de nederlaag is Groningen gezakt naar de negende plaats in de competitie.

Het elftal van trainer Dick Lukkien begon niet goed aan de wedstrijd. Al na vijf minuten wist Jan Vennegoor of Hesselink het openingsdoelpunt namens PSV te scoren. Groningen wist vlak voor rust wel op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Henk Bos, die na een mooie pass van Danny Holla de bal in de touwen kon werken.

In de tweede helft was het PSV dat aan alle Groningse illusies een einde maakte. Doelpunten van Menno Koch en Rabiu Ibrahim zorgen voor de beslissende 1 – 3. Timothy Derijck en Marcel Ritzmaier maakten uiteindelijk de klus af door op 1 – 5 te komen. Sicco Bouwer redde uiteindelijk de Groningse eer en maakte in de slotfase de 2 – 5.

Jong FC Groningen heeft nu dertien punten uit negen wedstrijden in de Eredivisie voor Beloften.

Deel dit artikel: