Happietaria neemt intrek in pand Gedempte Zuiderdiep

Het goede doelen restaurant Happietaria neemt dit jaar zijn intrek in voormalig restaurant Seizoen aan het Gedempte Zuiderdiep 19. Dat heeft de organisatie laten weten.

De bedoeling is dat op 24 november de deuren geopend worden, om een maand later, op 22 december, weer te sluiten. Tijdens die vier weken wordt het restaurant volledig door vrijwilligers gerund. De organisatie is in handen van zes Christelijke studenten-verenigingen. De opbrengsten gaan naar het goede doel.  Dit jaar is gekozen voor twee projecten.

In Liberia wordt een project van de stichting ZOA ondersteund, voor beter onderwijs in Liberia. Daarnaast gaat er geld naar een project in Brazilië dat door de stichting TEAR is opgezet.

Het is dit jaar voor de achttiende keer dat de Happietaria aan het einde van het jaar in Groningen de deuren opent. Hanna Bartling van de organisatie laat weten erg blij te zijn. “We zijn heel enthousiast over de locatie die we hebben gekregen. Het pand werd voor een habbekrats aan ons aangeboden en daar zijn we ontzettend dankbaar voor”. Bijzonder aan het pand is dat het kant-en-klaar wordt aangeleverd. “Voorgaande jaren moest een kluscommissie nog enorm veel werk verzetten voordat het restaurant geopend kon worden, dit jaar hoeft er eigenlijk alleen maar een doekje door het toilet”, aldus Bartling.