Groningse kerstsingle voor goede doel

Groningse artiesten zongen vrijdag een kerstsingle in voor het goede doel. Met het nummer ´Loat ze vuilen woar kerst veur stait´ hopen zij geld op te halen voor waterprojecten in Afrika.

Het initiatief heet Groningen voor Afrika. De gehele opbrengst van de single gaat naar SamSamWater, een stichting die vecht tegen de droogte in Afrika. Onder andere Chris Garrit, Arjan van der Linde, Edwin Jongedijk, Bob Heidema, Ronald Reinders, Gerjan Kelder en popkoor BSUR zetten hun vocale kwaliteiten in. Het was vrijdag dan ook een komen en gaan van artiesten in opnamestudio Clay Records in Groningen.

´Loat ze vuilen woar kers veur stait´ werd geschreven door Frank Vissering, de projectleider van Groningen voor Afrika. Het nummer is geïnspireerd op de wereldwijd bekende kersthit ´Do they know it´s Chrismas´ van Band Aid. De single van Vissering wordt geheel in het Gronings gezongen.

Bekende Groningers als burgemeester Rehwinkel, Jacques D´Ancona en Piet van Dijken zullen via posters het muziekproject steunen. De kersthit is vanaf 6 december te koop en te downloaden.