Brand verwoest zolder woning Walstraat

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een felle binnenbrand heeft dinsdagavond de zolder van een woning aan de Walstraat in de wijk Binnenstad-Oost verwoest. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

“We kregen de melding om 22.15 uur binnen”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Een omstander had gezien dat er brand was uitgebroken in de woning en had vervolgens het alarmnummer gebeld”.

De Groninger brandweer is ter plaatse gekomen met een bluswagen en een hoogwerker. “Ter plaatse bleek dat er niemand in het pand aanwezig was. Een beneden buurvrouw hebben we geëvacueerd”. Uit een verkenning bleek volgens Van Wieringen dat het om een zware binnenbrand ging die zich tot de zolder beperkte.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “Hier zal de politie onderzoek naar doen”. Hoe groot de schade is, is nog onbekend. “Maar je kunt je voorstellen dat door zo’n binnenbrand er veel rook-, roet- en waterschade is”. Van Wieringen verwacht dat de beneden buurvrouw aan het eind van de avond weer terug kan naar haar woning.