Stadse schrijver wint internationale schrijfwedstrijd

Stadjer Martijn Lindeboom heeft afgelopen weekend de internationale schrijfwedstrijd Fantasy Strijd Brugge gewonnen. Aan de Belgisch-Nederlandse wedstrijd deden 276 schrijvers mee.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Dienst Cultuur van de gemeente Brugge, Books of Fantasy en aantal boekhandels. Deelnemers kregen de opdracht om een verhaal in te sturen dat uit maximaal vijftienhonderd woorden mocht bestaan en in het genre sciencefiction, fantasy of horror geschreven was. Daarnaast moesten de verhalen in het Nederlands geschreven zijn. Lindeboom schreef het verhaal Cyaan onder een magenta maan.

Door de jury werd dit verhaal uitgekozen als de beste van de ruim 270 inzendingen. De hoofdprijs bedroeg een prijs van 750 euro. Daarnaast werden de 28 beste verhalen uitgebracht in een bundel onder de titel Fantastisch Strijdtoneel 2.