Ricky Wu terug naar Nic./Alfa College

sport
Foto: nic-korfbal.nl

De Taiwanese korfballer Ricky Wu zal vanaf november weer voor Nic./Alfa College gaan spelen. Dat heeft de Groningse korfbalvereniging vrijdag bekendgemaakt.

In het seizoen 2009 – 2010 speelde Wu de eerste wedstrijden voor Nic. In dat seizoen groeide de Taiwanees uit tot de speler die de meeste velddoelpunten van iedereen wist te scoren in de Korfballeague. Mede daarom werd hij uitgeroepen tot debutant van het jaar. Wu zal hoogstwaarschijnlijk aan kunnen sluiten bij de selectie als de zaalcompetitie eind november van start gaat. Tot die tijd zal hij eerst nog zijn opwachting maken met Taiwan op het WK in China. Behalve Wu komt ook de talentvolle Taiwanese dame Celine Lin over. Lin kwam vorig jaar uit in het nationale jeugdteam van Taiwan.

Voorzitter Peter Jansen van Nic./Alfa College is vol verwachting voor het komende seizoen. “Rianne Echten is inmiddels een echte topper. Michiel Gerritsen is weer nagenoeg fit en nu met Ricky erbij kan het wel eens een heel leuk seizoen worden, Voor het publiek wordt het in ieder geval een spektakel”, laat Jansen weten.