RCG wint in zwaar bevochten wedstrijd van Castricum

sport
foto: Bert Schelhaas

Rugby Club Groningen heeft zondag goede zaken gedaan tegen de nummer twee op de ranglijst, Castricum. In Groningen werd het 19 – 10.

Castricum begon goed aan de wedstrijd door op een 0 – 10 voorsprong te komen. Pas tegen het rustsignaal kwam RCG terug in de wedstrijd door een try van center Tjarko Dijkstra. Door het snel nemen van een penalty scoorde prop Erwin Hoogland snel daarna een tweede try en gingen de heren in zwart, geel en rood op zoek naar de overwinning. Een prachtige run vanaf eigen helft door center Marten Venema zorgde voor de derde try. De conversies werden door captain Jasper Noltes verzilverd wat leidde tot de zwaarbevochten overwinning. Opvallend was dat scrumhalf Thijn Burgerhof en lock Niels Heegstra, als spelers komende uit de jeugd, een sterke wedstrijd speelden.

Trainer van RCG, Conor Murphy, liet na afloop weten dat het winnen echt een teamprestatie is. “This win was a team effort, the strength of keeping our focus led to this great win”. De volgende thuiswedstrijd van RCG Heren 1 is aankomende zondag 6 november op sportpark Esserberg.