Politie vat vier fietsendieven in de kraag

Vier mannen uit Groningen en Bedum zijn zondagavond en -nacht aangehouden voor het stelen van fietsen.

Een Stadjer zag zondagavond in de Brugstraat dat zijn fiets gestolen werd. De man twijfelde niet en belde direct de politie. Aan de hand van een duidelijk signalement kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden. Bij fouillering vonden de agenten verschillende breekvoorwerpen. Tijdens de aanhouding vond de man het noodzakelijk om de agenten te beledigen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Later in de nacht kwam er een melding binnen op de meldkamer dat er een racefiets gestolen was in de Poelestraat. Een getuige had twee mannen zien wegrijden in de richting van de Grote Markt. Op basis van het gegeven signalement konden politiemensen twee mannen van 27 jaar en 38 jaar uit Groningen en Bedum korte tijd later aanhouden.

Ook een 46-jarige man uit Groningen werd in de boeien geslagen. Agenten zagen rond 05.00 uur zondagnacht een man fietsen op de Zuiderkuipen. Toen hij de agenten zag ging hij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging kon de Stadjer nabij de Schoolholm gearresteerd worden. Uit controle bleek dat de fiets gestolen was. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Deel dit artikel: