Korfballers Nic. doen goede zaken tegen Koog Zaandijk

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondagmiddag met 14 – 13 gewonnen van Koog Zaandijk. Voor de Groningse korfballers was dit de tweede overwinning in een week tijd.

In het Oranjewoud stadion werd het publiek getrakteerd op een spannende wedstrijd. Trainer Douwe de Haan vertelt dat de wedstrijd vanaf het begin gelijk op ging. “Zowel wij (Nic., red.) als Koog Zaandijk kregen veel kansen. Ons probleem was echter dat we niet veel punten maakten, waardoor we achter de feiten aanliepen. Tijdens de eerste helft was het op een gegeven moment 4 – 7 in ons nadeel. Bij rust waren we teruggekomen tot 6 – 8″.

Tijdens de rust heeft De Haan de spelers op scherp gezet. “Je kon zien dat we gelijk gretiger begonnen aan de tweede helft. We wisten terug te komen tot 11 – 11. Maar daarna was het toch weer Koog Zaandijk dat sterk uit de verf kwam en op 11 – 13 kwam. Dit betekende voor ons een mentale klap”. De Haan vertelt dat negen minuten voor tijd het team op 13 – 13 kwam. “Dat is denk ik te danken omdat we op alle vlakken wel iets over hadden. Vervolgens gingen we op zoek naar de winnende treffer die vier minuten voor tijd door Iris Arends gemaakt werd”. Topscorer aan Groningse zijde was Tymo de Wit met vijf punten.

Volgens De Haan is de overwinning tegen Koog Zaandijk een belangrijke. “Met deze twee punten staan we keurig op de derde plaats in de competitie. Die derde plaats brengt heel veel rust met zich mee, waardoor we ons nu volledig kunnen richten op de zaalcompetitie”. De wedstrijd tegen Zaandijk was voorlopig de laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Het tweede deel van deze competitie wordt eind april opgepakt. De zaalcompetitie begint voor Nic. op 27 november met een uit-wedstrijd.

Ook het tweede team van Nic. deed zondag goede zaken. Zij namen het op tegen het tweede team van Koog Zaandijk. In een aantrekkelijke wedstrijd werd er met 15 – 12 gewonnen.

Algemeen klassement:
1. Blauw-Wit – 9 (5)
2. DOS’46/Engeldot – 7 (5)
3. Nic./Alfa College – 6 (5)
4. Fortuna/MHIR – 5 (5)
5. Koog Zaandijk/Hiltex – 2 (5)
6. Mid Fryslân – 1 (5)