Jong FC Groningen maakt korte metten met AZ

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Alkmaar met 5 – 3 gewonnen van AZ. Bij rust stonden de Groningers al met 4 – 1 voor.

Het team van trainer Dick Lukkien trakteerde het publiek op een aantrekkelijke wedstrijd. Toch leek het in eerste instantie de avond van AZ te worden omdat zij binnen een minuut op een 1 – 0 voorsprong kwamen. Matias Jones, Hyun-Jun Suk, Tim Keurntjes en Nick Bakker zorgen echter voor de ommekeer waardoor het bij het fluitsignaal voor de rust 4 – 1 stond.

In de tweede helft kreeg AZ meer ruimte. Dit kwam omdat de FC vlak voor rust Suk kwijt raakte door een knieblessure en ook Johansson naar de kant moest voor een liesblessure. Hierdoor werd er aan kracht ingeleverd, en kreeg AZ meer kansen. De ploeg kon daardoor terugkomen tot 3 – 4, maar Tim Keurntjes maakte in de slotfase aan alle Alkmaarse illusies een einde door een strafschop feilloos in te schieten.

Door de overwinning staat de FC nu op de zesde plaats in de Eredivisie voor Beloften met dertien punten uit acht wedstrijden.