Groningen gaat de strijd aan in Energy Battle

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/msuvaydas

De gemeente Groningen gaat met acht andere gemeenten de strijd aan wie het meeste energie kan besparen. De wedstrijd sluit aan bij de energiebesparingscampagne ‘Wat doe jij uit?’.

Behalve Groningen doen ook de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Wageningen, Leeuwarden, Beuningen, Bronckhorst en Maastricht mee. In totaal leveren de gemeenten achttien teams. Deze teams bestaan uit ambtenaren, raadsleden, bedrijven en inwoners van de gemeente, die als doel hebben om in drie rondes van vier weken tijd zoveel mogelijk energie te besparen.

Alle deelnemers gaan thuis hun energieverbruik registreren. Dat gaan zij doen met behulp van de Wattcher. Dit is een energiemeter die aangeeft hoe groot het stroomverbruik van alle elektrische apparaten in huis is. De resultaten zullen vervolgens online bijgehouden worden. Via de website zullen ze in de periode zeven keer een opdracht krijgen om stapsgewijs hun stroomverbruik te verlagen. De gemeente met de hoogste procentuele besparing wint uiteindelijk.

Deel dit artikel: