Zwaargewonde bij woningbrand Antaresstraat (Update: 22.00)

112
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Er heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed in een woning aan de Antaresstraat in de wijk Paddepoel. Bij de brand heeft de bewoner zware brandwonden opgelopen.

De melding van de brand kwam om 14.20 uur binnen bij de Groninger brandweer. Omdat zich vermoedelijk nog een persoon in de woning bevond werd gelijk opgeschaald naar ‘middelbrand’ waardoor er twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse kwamen. “Ter plaatse bleek het te gaan om een kleine brand die we snel onder controle hadden”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “In de woning troffen we echter wel de bewoner aan die door de brand zware brandwonden had opgelopen. Hij is met een ambulance in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis”.

De brandweer kon vrij snel het sein ‘brand meester’ geven. Ondanks dat het om een woning ging in een laag van vier, bleef de schade beperkt. De Technische Recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Uit de eerste resultaten van de TR blijkt dat het vuur ontstaan is in de woonkamer, en daarna oversloeg naar het slachtoffer. Een buurman vond de man kort daarop in de badkamer, en alarmeerde vervolgens de hulpdiensten.