Brandweer Haren vist koe uit het water

112
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

De Harense brandweer heeft dinsdagmiddag een koe uit het water bevrijd. Het beest was korte tijd daarvoor door nog onbekende reden in het water geraakt.

Het ongeluk gebeurde in een sloot langs de Zuiderhooidijk in Onnen. De melding kwam rond vijf uur bij de Harense brandweer binnen die daarop uitrukte met een tankautospuit. Ter plaatse bleek de wagen vanwege de drassige grond niet bij het dier te kunnen komen, waarop de brandweerlieden de laatste meters lopend aflegden.

Met een gele band werd gepoogd het beest op het droge te krijgen. Nadat meerdere pogingen mislukt waren, mede omdat het beest erg zwaar bleek te zijn, werd besloten de hulp in te roepen van een trekker. Met behulp van de arm van de trekker kon het vermoeide dier na anderhalf uur zwemmen toch uiteindelijk op de wal getrokken worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *