Bomen op singels niet meer gekapt

wijken
foto: Rick Akkerman

Er worden voorlopig geen bomen meer op de singels gekapt. De heeft wethouder Jannie Visscher woensdagmiddag aan de raadscommissie beheer van de gemeenteraad verteld. Wel worden de takken gesnoeid.

De kap van de monumentale bomen was zeer omstreden bij met name de omwonenden van de singels. Twijfels over de veiligheid van de bomen rezen, toen in augustus van het vorige jaar een vallende tak op een fietser viel, die later overleed. Het stadsbestuur liet daarop de toestand van de bomen door twee bureaus onderzoeken, die beiden tot de conclusie kwamen dat er sprake was van een veiligheidsrisico en dat vele bomen moesten verdwijnen.

Na protest van de omwonenden en het kappen van enkele exemplaren, kwam er een derde onderzoeksbureau, die tot een heel andere conclusie kwam. De gemeente heeft nu met alle drie bureaus gesproken en komt tot de conclusie dat kap voorlopig niet aan de orde is. Wel worden de bomen regelmatig gecontroleerd.

Deel dit artikel: