Volkstuinvereniging Tuinwijck krijgt vierde stip

Tuinwijck heeft bij de vierjaarlijkse keuring de vierde stip op het lieveheersbeestje, het symbool voor ‘Natuurlijk Tuinieren’, binnengehaald. Dit is de hoogste waardering die een volkstuinvereniging op het gebied van ecologisch beheer kan krijgen. Tuinwijck is de tiende volkstuinvereniging van Nederland met vier stippen.

Volkstuinvereniging Tuinwijck is opgericht in 1913 en daarmee één van de oudste van deze verengingen in Nederland. In mei 1998 kreeg de volkstuinvereniging het nationale keurmerk ‘Natuurlijk Tuinieren’. Dit keurmerk heeft als symbool een lieveheersbeestje. En hoe meer stippen dit lieveheersbeestje heeft, des te beter het ecologisch beheer van het terrein.

Tuinwijck heeft de afgelopen jaren hard moeten werken om de vierde stip te halen. Voorbeelden hiervan zijn de glooiende oevers van de vijver zodat het voor kikkers en salamanders makkelijker wordt uit het water kunnen klimmen. Ook worden de grasvelden minder vaak gemaaid, waardoor het terrein aantrekkelijker is voor insecten en vogels.