VRE-bacterie bij één patiënt in Martini Ziekenhuis

nieuws
foto: Bob de Vries

In het Martini Ziekenhuis is bij één van de patiënten de VRE-bacterie aangetroffen. Dat laat woordvoerder Laura Bossink van het ziekenhuis weten.

De VRE-bacterie, de Vancomycine Resistente Enterococcus, kan iedereen bij zich dragen. Normaal gesproken levert de bacterie geen problemen op, maar bij verzwakte patiënten kan het zorgen voor een infectie, omdat de VRE-bacterie resistent is voor een bepaald antibioticum. De bacterie is aangetroffen bij een patiënt die op de Intensive Care afdeling ligt. Om er voor te zorgen dat de bacterie zich niet verder verspreidt, is er een isolatiebeleid ingesteld. Daarnaast zijn er extra hygiënemaatregelen genomen. Zo moeten artsen en verpleegkundigen verplicht handschoenen en schorten dragen.

Ook worden er een aantal kamers op de intensive care grondig schoongemaakt. De patiënt bij wie de bacterie is geconstateerd is overgebracht van de IC naar de verpleegafdeling. Volgens de woordvoerder is deze patiënt niet ziek maar wordt hij wel geïsoleerd verpleegd.