Zwerver wilde medewerker Sociale Dienst neerschieten

nieuws
foto: Bob de Vries

Justitie heeft donderdag tegen een 48-jarige zwerver uit de stad 42 maanden gevangenisstraf geëist. De man wilde in mei van dit jaar een medewerker van de Sociale Dienst neerschieten.

Eigenlijk stond de zwerver voor de rechter omdat hij verdacht wordt van een overval op een tabakszaak in de Steentilstraat in mei van dit jaar. Die overval mislukte omdat de eigenaar de man bij zijn keel greep. Voor agenten was het vervolgens een koud kunstje om de man in te rekenen. In de rechtbank liet hij echter weten dat hij ook plannen had om een medewerker van de Sociale Dienst neer te schieten. Hij liep zelfs met een geladen vuurwapen rond op straat.

Volgens de zwerver wilde hij de ambtenaar niet echt neerschieten, maar was hij wel erg boos op hem. De medewerker zou namelijk onterecht zijn zwerversuitkering tegen hebben gehouden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.