Zomerkermis in Groningen van start

Op de Grote Markt en op de Westerkade begint woensdag de jaarlijkse zomerkermis. De kermis wordt georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Bommen Berend festiviteiten.

Het bestuur van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken opent de kermis om 16.00 uur. Dit gebeurt onder toeziend oog van wethouder Karin Dekker. De opening gaat gepaard met het leggen van een kans bij het standbeeld van Karel Rabenhaupt die de stad in 1672 wist te bevrijden.

De zomerkermis van dit jaar bestaat uit 31 attracties. Op de Grote Markt zullen er 26 verrijzen. Omdat de organisatie rekening moet houden met de werkzaamheden voor de herinrichting van de oostzijde van de Grote Markt kunnen niet alle kermisattracties op de Markt worden gezet, en zullen er daarom vijf op de Westerkade worden geplaatst. Dit jaar heeft de organisatie attracties als Break Dance, de Super Mouse en de Swingbob weten te strikken. De kermis duurt nog tot en met 28 augustus.