Synagoge Folkingestraat op postzegelvel

nieuws
Foto: Roy Beusker

De Synagoge in de Folkingestraat staat op het postzegelvel dat ter ere van het honderdjarig bestaan van de Bond Heemschut is uitgebracht. Dat heeft de Stichting Oude Groninger Kerken donderdag bekendgemaakt.

De Bond Heemschut is een vereniging die zich inzet voor de bescherming van cultuurmonumenten. Op het postzegelvel staat behalve de Groningse synagoge ook de Sint Servaasbrug in Maastricht, kasteel Amerongen, de Wilhelmina Tricotagefabriek in Winterswijk en het Noord-Zuid Hollands Koffiehuis in Amsterdam.

De Synagoge in de Folkingestraat kwam in april 2009 in bezit van de Stichting Oude Groninger Kerken. Dit gebeurde omdat de Stichting veel specifieke kennis en ervaring heeft met het onderhoud van gebouwen met een religieuze bestemming. Het afgelopen half jaar is het gebouw ingrijpend gerenoveerd.