Stadjer haalt 10.000 euro op na monstertocht

nieuws
Foto: mrg.bz/by2JQW

Stadjer Stefan Le Belle is maandag teruggekeerd in Groningen na een lange wandeltocht van Zuid-Spanje tot aan de Noordkaap. In totaal liep de Groninger 6.280 km in 236 dagen voor het goede doel.

De opbrengst van de lange monstertocht, zo’n 10.000 euro, gaat naar stichting Kika, die geld inzamelt voor de bestrijding van kanker bij kinderen. Na zijn afgeronde HBO-studie plande Le Belle een lange reis en combineerde dit met een goed doel. Hij zocht daarvoor contact met de stichting Kika, die enthousiast op zijn voornemen reageerde. Van het verloop van zijn reis hield hij een weblog bij via de website www.crossingeurope.nl.

Onderweg overnachtte hij of bij mensen thuis of sliep in zijn tentje. De meest bijzondere ontmoeting was met een Finse Lap, die net een bruine beer had geschoten in het gebied waar de Groninger doorheen zou lopen. Le Belle is volgens eigen zeggen weer blij om onder de mensen te zijn.

Tot 1 oktober kunnen mensen zijn goede doel nog steunen via bovenstaande website. Daarna wordt de cheque overhandigd aan stichting Kika.