Stadjer gewond na wildwestachtervolging Matsloot

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een 58-jarige Stadjer is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt na een wildwestachtervolging. Bij de achtervolging waren meerdere voertuigen betrokken.

De Stadjer kwam op de Matsloot in botsing met een 22-jarige automobilist uit Roden. De beide bestuurders kregen na de aanrijding ruzie over de vraag of er wel of geen politie te hulp moest worden geroepen. Omdat beide bestuurders er niet uitkwamen riep de man uit Roden de hulp in van familieleden. De Stadjer wachtte daar niet op en ging er snel vandoor.

De familie liet het er niet bij zitten en zette massaal de achtervolging in. Bij de achtervolging belandde één van de achtervolgende auto’s in een sloot. De opgejaagde Stadjer botste korte tijd later, ter hoogte van Roderwolde, tegen een boom. Een achteropkomende auto botste op zijn beurt weer op de auto van de Stadjer.

De Groninger is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De man weigerde een blaastest waarop agenten zijn rijbewijs in beslag namen. Alle andere betrokkenen bleven ongedeerd. Zij zijn donderdag door de politie verhoord.