“Optreden Britse politie is bijna amateuristisch”

nieuws
Foto: flickr.com/photos/16339684@N00/

Het optreden van de Britse politie bij de bestrijding van de rellen is bijna amateuristisch. Dat zegt hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen in De Volkskrant.

Volgens Brouwer vechten de Britse politiemensen één tegen één tegen de demonstranten. Volgens de hoogleraar Algemene Rechtswetenschappen zou de Nederlandse politie zich daartoe nooit laten verleiden. In ons land wordt namelijk opgetreden als groep met numeriek overwicht. Brouwer denkt dat daarom de Britse politie nog veel van haar Nederlandse collega’s kan leren.

Dat de politiemensen de rellende en plunderende jongeren in verschillende Britse steden niet de baas kan worden komt volgens de hoogleraar omdat de Britse politie gewend is dat ze zoveel macht en middelen tot haar beschikking heeft dat ze niet getraind is om een strategie te ontwikkelen om het geweld tegen te gaan. De aanpak die nu wordt ingezet zorgt juist voor meer geweld.

In Engeland wordt de laatste dagen de roep om het leger in te zetten steeds luider. Volgens Brouwer zou dat desastreus zijn. Hij denkt dat het inzetten van extra agenten, zoals dinsdag- en woensdagavond gebeurde, verstandiger is omdat de macht van het getal altijd werkt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *