Lycurgus begonnen met voorbereidingen nieuw seizoen

sport
Foto: flickr.com/photos/m_piepers/

De volleyballers van Lycurgus zijn maandag begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Onder leiding van trainer Ronald Zoodsma werd de eerste training afgewerkt.

De Groningse volleybalvereniging zag deze zomer het één en ander veranderen. Ron van Steen, Ernst Zijlstra, Peter Barla en Sime Vulin besloten om te stoppen in Groningen. Ruud Schuurmans moest vertrekken wegens een chronische blessure en ook Jisse Dickerhof nam afscheid. Rond de Amerikaan Tommy Pestolesi bestaat nog enige onzekerheid of hij blijft of vertrekt.

Tegenover het vertrek werden ook vijf nieuwelingen aangetrokken. Het gaat om de middenvelders Joe Klein, Mart van Werkhoven en Fabian Dossett, spelverdeler Frank Lubberts en passerloper Edson Felicissimo. Lycurgus vindt dat daarmee de selectie nog niet helemaal op orde is, want men is nog op zoek naar een spelverdeler en een passerloper.

In voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op 15 oktober begint met een thuiswedstrijd tegen Langhenkel Volley, worden een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Zo zal er onder andere worden opgenomen tegen STV Netwerk en SSS uit Barneveld.