Jong FC Groningen in eerste competitiewedstrijd ten onder

Jong FC Groningen heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen verloren van Heracles. Op sportpark Corpus den Hoorn won de club uit Almelo met 2 – 0.

Het elftal van trainer Dick Lukkien kwam al vroeg op achterstand. Rechtsback Luis Pedro maakte een overtreding in het strafschopgebied waarna de scheidsrechter behalve een gele kaart presenteerde ook een penalty toekende. Deze werd door de Heraclieden benut. Dezelfde Pedro maakte in de 23ste minuut opnieuw een overtreding waar hij opnieuw geel voor kreeg, en dus richting de kleedkamers kon gaan.

Ondanks dat FC Groningen met een man minder kwam te staan ging het op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte echter niet. In de tachtigste minuut wist Lerin Duarte namens Heracles de bal in de touwen te schieten waarmee de eindstand op 2 – 0 werd bepaald.