Gronings succes op SUP Sprint Cup in Sneek

sport
Foto: Ydwer van der Heide

Gronings succes was er zondagmiddag op de Brunotti SUP Sprint Cup 2011 in Sneek. Bij de vrouwen wist Dynke Kleefstra uit Stad de derde prijs te winnen. Bart Smallenbroek uit Groningen won bij de mannen de derde prijs.

Stand Up Paddle, SUP, is een snel groeiende watersport in Nederland. Bij de sport strijden verschillende deelnemers tegen elkaar. Hierbij staan ze op een groot uitgevallen surfboard waarbij ze zich met een peddel moeten proberen voort te bewegen. De Cup vond plaats in het water langs de Prins Hendrikkade in Sneek.

De sprintwedstrijd werd door middel van verschillende heats beslist. Volgens een zogenaamd knockout-systeem gingen per heat alleen de twee snelste deelnemers door naar de volgende ronde. Uiteindelijk leidde dat in de finale tot de twee sprintkampioenen. Bij de vrouwen was dit Morene Dekker uit Amsterdam. Martijn van Deth uit Huizen won bij de mannen.

Foto: Ydwer van der Heide
Deel dit artikel: