Gevangenisstraffen voor Roemeense parkeerkrakers

nieuws
foto: Bob de Vries

Vijf Roemenen hebben maandagmiddag gevangenisstraffen variërend van twee tot drie maanden gekregen.

De Oost-Europeanen stonden voor de Groninger rechtbank omdat ze tussen juni en augustus verschillende parkeerautomaten in de binnenstad gekraakt zouden hebben. Drie van de vijf verdachten vertelden tegen de rechter onschuldig te zijn. De rechter trok zich daar echter niets van aan.

Wekelijks worden er in Groningen tussen de tien en vijftien automaten gekraakt. Het Parkeerbedrijf schat dat er jaarlijks zo’n honderdvijftigduizend euro schade geleden wordt door de kraken. Vanaf begin volgend jaar worden de Groningse automaten vervangen door zogenaamde card-only apparaten. Vanaf dan is betalen met muntgeld niet meer mogelijk.