Geen EK-titel voor handbalster Lois Abbingh

sport
Foto: flickr.com/photos/rka/

Het is handbalster Lois Abbingh uit Groningen en haar teamgenoten niet gelukt om de EK-finale onder de negentien jaar te winnen. In Rotterdam werd er met 29 – 27 verloren van Denemarken.

Gedurende de wedstrijd liep het Nederlandse handbalteam constant achter de feiten aan. Vanaf het begin hadden de Deense vrouwen een voorsprong. In de eerste helft waren de marges nog klein, maar in de tweede helft wist Denemarken uit te lopen naar een maximale voorsprong van acht punten.

Abbingh maakte zes doelpunten in de eerste helft en drie in de tweede. Daarmee kwam ze op een totaal van 65 waarmee ze topscorer werd van het toernooi. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat het handbalteam van Oranje voor vrouwen tot negentien jaar in de finale stond

Deel dit artikel:
Adverteren?