Drie straten al week zonder verlichting

Bewoners van de Vondellaan, de Werumeus Buningstraat en de Couperusstraat zijn het beu dat er al een week lang geen verlichting op straat is. Dat meldt RTV Noord.

De straatverlichting in de straten van De Wijert is vorige week uitgevallen, maar aangezien de reparatiedienst van de gemeente een achterstand heeft, moeten de bewoners wachten tot zij aan de beurt zijn. De bewoners willen nu dat de politiek er zich mee gaat bemoeien.

In Groningen zijn er de laatste jaren regelmatig problemen met de straatverlichting. Veel electriciteitskabels zijn verouderd en veel straten zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor de uitval vaak een groot gebied betreft. Eerder dit jaar kondigde de gemeente al aan onderzoek te doen naar de staat van het verlichtingsnet.

Deel dit artikel: